Život u Nemačkoj

Home

Život u Nemačkoj

Pogledajte sledeće rubrike kako biste se dobro pripremili za boravak u Nemačkoj i naučili više o njoj i njenim stanovnicima:

Smeštaj i troškovi života

Priprema za put

Zaposlenje u Nemačkoj

Informacije o osiguranju

Odlučili ste se da studirate u Nemačkoj i želite da što bolje upoznate ovu zemlju. Da li ste znali da se Nemačka graniči sa devet zemalja? Njena površina iznosi 357.000 kvadratnih kilometara. Oko 82,6 miliona stanovnika živi u Nemačkoj koja je bogata kulturnom raznovrsnošću i regionalnim posebnostima, uzbudljivim gradovima i predelima. Oko 7,3 miliona građana Nemačke nema nemačko poreklo, što odgovara broju od 8.9 procenta celokupne populacije Nemačke.


Berlin

Nemačka je sa 230 stanovnika po kvadratnom kilometru najmnogoljudnija zemlja Evrope. Berlin je, od ponovnog ujedinjenja 1990. godine, sa 3,4 milina stanovnika glavni grad Nemačke i od tada doživljava stalne arhitektonske, privredne i kulturne promene.

Pored toga izdvojili smo za vas dve najposećenije stranice koje pojašnjavaju život u Nemačkoj:

ČINJENICE O NEMAČKOJ
"Činjenice o Nemačkoj" je priručnik za sve koji traže aktuelne i pouzdane informacije o SR Nemačkoj, vezane kako za sadašnjost, tako i za njenu prošlost. To je jedan od najinformativnijih websajtova o Nemačkoj sa aktuelnim brojkama, izveštajima, intervjuima itd. www.tatsachen-ueber-deutschland.de


DEUTSCHLAND.DE-Nemački portal
Zvanični i nezavisni portal SR Nemačke na internetu. Veliki izbor informacija o obrazovanju, zdravstvu, kulturi, medijima, sportu, državi, turizmu, privredi i nauci.

http://www.deutschland.de/


.