Alumni

Home

Grupni programi i programi visokih škola

Daad Ic Image Bar 2


Podrška nekadašnjim stipendistima DAAD kroz alumni udruženja

DAAD može da preko svojih 110 alumni udruženja u celom svetu pomogne u realizaciji stručnih skupova. Uslov je da su jedan deo članova nekadašnji DAAD stipendisti i da je udruženje pravno priznato od strane matične države. Takođe mora da se radi o stručnom skupu za učesnike iz oblasti visokog obrazovanja. Za čisto društvene susrete se ne obezbeđuju sredstva. Na događaju mora da učestvuje veliki broj nekadašnjih DAAD-stipendista. Isključena je finansijska podrška za tekuće troškove administracije koji su regulisani u okviru zadataka udruženja. Ukoliko u vašoj zemlju ne postoji DAAD alumni udruženje, rado ćemo Vam pomoći da ga osnujete.

Kontakt: alumni@daad.de


Alumni seminari

DAAD organizuje svake godine u različitim zemljama stručne i interdisciplinarne alumni seminare za nekadašnje stipendiste. Realizacija sledi po pravilu u saradnji sa nemačkim predstavništvima u inostranstvu i Gete- Institutom u dotičnom mestu, fakultetima ili alumni udruženjima.

Kontakt: alumniseminare@daad.de


Alumni aktivnosti nemačkih visokih škola

I nemački fakulteti se brinu o nekadašnjim stranim gostujućim studentima. DAAD podržava nemačke visoke škole u negovanju kontakata i daljem obrazovanju stranih alumnija. Stoga bi bilo dobro da stupite u kontakt sa vašim nekadašnjim fakultetom iz Nemačke.!

Kontakt:Vaš gost-univerzitet


Daad Ic Image Bar 3