Alumni

Home

Individualni programi za nekadašnje stipendiste DAAD-a

Daad Ic Image Bar 6 Ecirgbv2

Alumnimagazin Letter

DAAD-Letter izlazi tri puta godišnje na nemačkom jeziku i za bivše strane stipendiste (alumni) DAAD-a je besplatan. Njegov fokus je davanje informacija o razvoju i tendencijama iz naučnopolitičkih oblasti u Nemačkoj i iz oblasti visokog obrazovanja, kao i stipendiranju DAAD-a. Na online-verziji možete da pročitate izabrani članak.(www.daad.de/magazin).

Kontakt : alumni@daad.de


Slanje stručne literature

Nekadašnji godišnji stipendisti svih stručnih usmerenja (kao i nekadašnji stipendisti germanistike u trajanju od najmanje 5 meseci) iz zemalja u razvoju, zemalja Srednje i Istočne Evrope, kao i nekadašnjeg Sovjetskog Saveza mogu jednom godišnje da naruče stručne knjige i stručne magazine iz nemačkih izdavačkih kuća u svrhu naučnog razvoja.(u vrednosti do max. 200 evra, uključujući troškove slanja). Zahteve možete da naručite pismeno ili online (www.daad.de/alumni/merkblaetter/Fachliteratur_Merkblatt_D.pdf).

Kontakt: alumni-buchspenden@daad.de


Ponovni pozivi

DAAD može da nekadašnje godišnje stipendiste, koji su nakon završetka stipendiranja već duže vreme (najmanje 3 godine) zaposleni u matičnoj zemlji, ponovo da pozove na istraživački boravak u Nemačkoj. Zbog velikog broja prijavljenih ne mogu se sve prijave uzeti u obzir.

Raspis za ovaj tip stipendije Ponovni pozivi za bivše stipendiste se nalazi na našem sajtu.


Daad Ic Image Bar 1