Aktuelno

Home

Aktuelno


DAAD Informativni centar organizuje prvi webinar 30. maja sa početkom u 10 h.
Teme webinara su studiranje i istraživanje u Nemačkoj i DAAD stipendije.
Prijave za webinar su na engleskom jeziku a sam webinar će se realizovati na srpskom jeziku.
Prijave preko: https://bit.ly/2WFwJNj


Eventbannerlarge.png.jpg
Poštovani,

pogledajte naš najnoviji njuzleter kojeg smo pripremili za prvi kvartal 2019. godine.DAAD Informativni centar se preselio!
Naš nov broj telefona glasi: +381 11 2621 460.
Naša nova adresa: Cara Uroša 36-38, 11000 Beograd
Poštovani,
pogledajte naš najnoviji njuzleter
kojeg smo pripremili za poslednji kvartal ove godine. 
„United for Climate Action“


Po ovim sloganom se od 24. do 29. septembra 2018. održava „Klimatska nedelja diplomatije“ u Srbiji.
Delegacija Evropske unije, ambasade mnogih država članica EU i mnogobrojni drugi partneri sastavili su raznovrstan program kako bi podstakli dijalog i saradnju u vezi sa zaštitom klime u Srbiji.
Nemačka ambasada je takođe angažovana, npr. sa serijom „Klimatske promene - A ja? A ti?“ koja startuje od sutra (26.09.2018.)na Fejsbuk stranici ambasade Nemačke u Srbiji.
Program Klimatske nedelje diplomatije.
Image001

PASCH projekat slavi 10 godina postojanja u Srbiji!

Tim povodom Vas pozivamo da se prijavite za učešće u podijumskoj diskusiji na temu "Perspektiva sa nemačkim jezikom" koja će se održati u Gete institutu 20. oktobra u 17:30, Knez Mihailova 50.

Vašu prijavu koja treba da sadrži Vaš CV pošaljite do 1.10.2018. na mejl: info@daad.rs.

Obaveštavamo vas da će DAAD Informativni centar Beograd biti zatvoren zbog letnje pauze od 16. jula do 12. avgusta.


Ready, steady, go – applications are now open for Berlinale Talents 2019! Please spread the word, and apply by September 3, 2018.

Join the Berlinale's summit and talent development programme for the world's top 250 emerging film and TV series professionals. During six intensive festival days in February 2019,  you can make a wealth of new contacts and get substantial input from your fellow creatives of all disciplines and the leading lights of the industry and art.
     

Berlinale Talents is the festival's hub for creativity, collaboration and discovery. Every year, more than 100 experts join the Talents for talks, screenings, case-studies, workshops and project labs. In the past, Meryl Streep discussed women's evolving role in Hollywood, Lav Diaz shared the stories between the lines of his scripts, and film composer Ryūichi Sakamoto improvised live on the piano. Further topics discussed range from queer cinema to top-notch lighting concepts, from team building to co-producing, or the latest innovations in VR.

How to Apply


Berlinale Talents is open to filmmakers and drama series creators in the early stages of their careers who have already made two or more shorts, a feature film or a high-quality TV series that have screened internationally or won awards. We welcome applications from:

Actors - Cinematographers - Directors - Distributors - Editors - Film critics - Producers - Production designers - Sales agents - Screenwriters - Score composers - Sound designers  

Volkswagen-fondacija pokrenula je novi program stipendija pod nazivom “Global Issues – Integrating Different Perspectives”, sa prvim tematskim fokusom “društvena nejednakost”. Cilj ovog projekta je stimulisanje međunarodne kooperacije u istraživanju tema od globalnog značaja. Rok za prijavu je 30. oktobar 2018. Pogledajte detaljan raspis.


 

24. juna smo organizovali drugi Falling Walls Lab Belgrade u KC Grad.


Pogledajte lepu atmosferu sa našeg drugog "wall-a"
 
Fwl Kl 7 Fwlkl 3

Žiri je bio u sastavu (1. slika levo, sleva nadesno): Prof. dr Miodrag Krkobabić, Aleksandra Vladisavljević, Bojan Petrović, pobednik 1. FWL takmičenja, prof. dr Katarina Popović- predsednik žirija, dr Dragana Filipović, dr Walter Robert Ditzler i Catrin Czyganowski (ambasada SR Nemačke)

Fwl Kl 5 Fwlkl 1

Moderator ovogodišnjeg Falling Walls Lab-a bio je dr Vukan Lavadinović.

Fwl Kl 4

Pobednik drugog Falling Walls Lab Belgrade je Srđan Mitrović sa temom: "Breaking the wall of epilepsy diagnosis"
Fwl Kl 6

Učesnici, organizatori i partneri Falling Walls Lab Belgrade

Zahvaljujemo se svim partnerima u realizaciji ovako lepog takmičenja.Zajednička dodela stipendija novoj generaciji stipendista DAAD-a i Programa stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić u rezidenciji ambasadora SR Nemačke, Aksela Ditmana, 29.maja 2018. godine


Foto 14

Ovogodišnji dobitnici DAAD stipendije, kao i stipendisti Programa stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić sa ambasadorom Nemačke u Srbiji, gospodinom Akselom Ditmanom.

Na prijemu su zvanice pozdravili ambasador gospodin Ditman, premijerka Republike Srbije, gospođa Brnabić, direktorka DAAD Informativnog centra Beograd, dr Simone Hajne i direktor Odbora nemačke privrede za Istočnu Evropu, Mihael Harms.

Prijemu su prisustvovali i mnogobrojni predstavnici naučnih institucija, kao i zvanice iz političkog, poslovnog, umetničkog, kulturnog i medijskog života Srbije.

Dodeljeno je čak 34 stipendija iz različitih naučnih oblasti (ekonomija, matematika, informatika, fizika, elektrotehnika, sociologija, filozofija, mehatronika, likovna i muzička umetnost, farmacija, teologija i germanistika). Ambasador je stipendistima uručio sertifikate za dobijene stipendije za master programe, doktorate i istraživačke boravke.

Nakon svečane dodele, sve zvanice su prisustvovale koktelu, na kojem su imale priliku da razmene iskustva sa ovogodišnjim stipendistima i alumnistima obe organizacije.

Pogledajte fotografije koje dočaravaju atmosferu sa prijema:

Foto 5  Foto 7 Foto 9


Foto 10  Foto 11  Foto 13 Foto 12  Foto 15 Foto 17

U nastavku možete pogledati već objavljene priloge i članke u medijima.

http://www.rtv.rs/sr_lat/mladi/aktuelno/dodeljene-stipendije-fondacije-dr-zoran-djindjic_922596.html
http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=410259
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=05&dd=30&nav_category=12&nav_id=1398563
http://www.alo.rs/vesti/drustvo/dodeljene-stipendije-fondacije-dr-zoran-indic/167770/vest
 
DAAD je raspisao novi konkurs za radno mesto. Rok za prijave je 03. juni 2018. Detaljne informacije konkursa se nalaze u opisu radnog mesta.

Želite da se bavite istraživanjem u Nemačkoj?
Priključite se seriji vebinara „Research in Germany“ od 4. do 7. juna i saznajte sve informacije iz prve ruke. Eksperti su tu za sva vaša pitanja.
Bliže informacije i registracija na stranici:
http://bit.ly/rig-webinars_netzwerk
Green Talents 2018

Prijavite se za takmičenje GREEN TALENTS do 23. maja 2018. godine i osvojite dvonedeljno putovanje u Nemačku i nagradu!

Promovišite Vaše istraživanje u Nemačkoj i iskoristite ekskluzivnu mrežu istraživača u oblasti ekologije, održivosti, klime..
Više detalja o prepozicijama u PDF-u kao i na sajtu : www.greentalents.deUkoliko želite da pogledate naš najnoviji njuzleter, klinknite na: http://mailchi.mp/0b7313ff8e4a/daad-newsletter

Ukoliko želite da se prijavite da dobijate naše njuzletere, klinknite na: http://eepurl.com/doYuuj
DAAD Informativni centar Beograd će od 06.09.2018. biti zatvoren zbog uskršnjih praznika.Lab18.jpg

Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da će DAAD Informativni centar Beograd u saradnji sa fondacijama Konrad-Adenauer Stftung, Heinrich-Böll-Stiftung, Perform, Univerzitetom u Beogradu, Babylonom i KC Gradom drugi Falling Walls Lab u Srbiji, inovativnu platformu za predstavljanje istraživačkih projekata u rangu naučnog proboja u svim naučnim disciplinama.

Događaj će se održati u KC Grad 24. juna 2018. godine, sa početkom u 18:30.

Aplikacije za učešće na Falling Walls Lab Belgrade se šalju centralno preko portala na www.falling-walls.com/lab do 27. maja 2018.DAAD Informativni centar Beograd učestvovao je Sajmu obrazovanja EDUfair, održanom 9. i 10. marta u Beogradu u hotelu Crowne Plaza.
Zahvaljujemo se svima koji su posetili naš štand, kao i organizatorima firmi Oivivio. Pozivamo vas da zakažete savetovanje i posetite nas i u našoj kancelariji u Cara Uroša 35 u Beogradu. Dobro došli!

Edufair18 2

Edufair18 3


Goethe Ausstellung

Nemačka je danas među prve tri zemlje u svetu po broju novih patenata, a ima i sve više stručnjaka koji se bave istraživanjem i naukom. To su odlični preduslovi za inovativnu budućnost u inovativnoj zemlji, pa nimalo ne čudi što su mnogi mladi ljudi iz čitavog sveta zainteresovani za studije, usavršavanje i istraživanje u Nemačkoj.

Imajući to u vidu, Goethe-Institut je u saradnji sa Društvom "Frauenhofer" i sa Društvom "Maks Plank" priredio zanimljivu izložbu o Nemačkoj kao zemlji pronalazača.

DAAD Informativni centar Beograd takođe učestvuje u ovoj izložbi i pripremio je mnoge lepe poklone.
Dodjite u Galeriju ULUS, Knez Mihailova 37, Beograd i posetite izložbu koja će trajati od subote, 17. marta do srede, 28. marta 2018. godine.

Vidimo se!
EDUFair 2014 Logo

Obaveštavamo vas da ćemo i ove godine učestvovati na Sajmu obrazovanja EDUfair i to 9. i 10. marta.
Bićemo na našem štandu od 10.00- 18.00 oba dana u hotelu Crowne Plaza i savetovati vas u vezi sa studiranjem i istraživanjem u Nemačkoj, kao i našim stipendijama.