Aktuelno

Home

AktuelnoZajednička dodela stipendija novoj generaciji stipendista DAAD-a i Programa stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić u rezidenciji ambasadora SR Nemačke, Aksela Ditmana, 29.maja 2018. godine

Foto 14

Ovogodišnji dobitnici DAAD stipendije, kao i stipendisti Programa stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić sa ambasadorom Nemačke u Srbiji, gospodinom Akselom Ditmanom.

Na prijemu su zvanice pozdravili ambasador gospodin Ditman, premijerka Republike Srbije, gospođa Brnabić, direktorka DAAD Informativnog centra Beograd, dr Simone Hajne i direktor Odbora nemačke privrede za Istočnu Evropu, Mihael Harms.

Prijemu su prisustvovali i mnogobrojni predstavnici naučnih institucija, kao i zvanice iz političkog, poslovnog, umetničkog, kulturnog i medijskog života Srbije.

Dodeljeno je čak 34 stipendija iz različitih naučnih oblasti (ekonomija, matematika, informatika, fizika, elektrotehnika, sociologija, filozofija, mehatronika, likovna i muzička umetnost, farmacija, teologija i germanistika). Ambasador je stipendistima uručio sertifikate za dobijene stipendije za master programe, doktorate i istraživačke boravke.

Nakon svečane dodele, sve zvanice su prisustvovale koktelu, na kojem su imale priliku da razmene iskustva sa ovogodišnjim stipendistima i alumnistima obe organizacije.

Pogledajte fotografije koje dočaravaju atmosferu sa prijema:

Foto 5  Foto 7 Foto 9


Foto 10  Foto 11  Foto 13 Foto 12  Foto 15 Foto 17

U nastavku možete pogledati već objavljene priloge i članke u medijima.

http://www.rtv.rs/sr_lat/mladi/aktuelno/dodeljene-stipendije-fondacije-dr-zoran-djindjic_922596.html
http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=410259
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=05&dd=30&nav_category=12&nav_id=1398563
http://www.alo.rs/vesti/drustvo/dodeljene-stipendije-fondacije-dr-zoran-indic/167770/vest
 
DAAD je raspisao novi konkurs za radno mesto. Rok za prijave je 03. juni 2018. Detaljne informacije konkursa se nalaze u opisu radnog mesta.

Želite da se bavite istraživanjem u Nemačkoj?
Priključite se seriji vebinara „Research in Germany“ od 4. do 7. juna i saznajte sve informacije iz prve ruke. Eksperti su tu za sva vaša pitanja.
Bliže informacije i registracija na stranici:
http://bit.ly/rig-webinars_netzwerk
Green Talents 2018

Prijavite se za takmičenje GREEN TALENTS do 23. maja 2018. godine i osvojite dvonedeljno putovanje u Nemačku i nagradu!

Promovišite Vaše istraživanje u Nemačkoj i iskoristite ekskluzivnu mrežu istraživača u oblasti ekologije, održivosti, klime..
Više detalja o prepozicijama u PDF-u kao i na sajtu : www.greentalents.deUkoliko želite da pogledate naš najnoviji njuzleter, klinknite na: http://mailchi.mp/0b7313ff8e4a/daad-newsletter

Ukoliko želite da se prijavite da dobijate naše njuzletere, klinknite na: http://eepurl.com/doYuuj
DAAD Informativni centar Beograd će od 06.09.2018. biti zatvoren zbog uskršnjih praznika.Lab18.jpg

Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da će DAAD Informativni centar Beograd u saradnji sa fondacijama Konrad-Adenauer Stftung, Heinrich-Böll-Stiftung, Perform, Univerzitetom u Beogradu, Babylonom i KC Gradom drugi Falling Walls Lab u Srbiji, inovativnu platformu za predstavljanje istraživačkih projekata u rangu naučnog proboja u svim naučnim disciplinama.

Događaj će se održati u KC Grad 24. juna 2018. godine, sa početkom u 18:30.

Aplikacije za učešće na Falling Walls Lab Belgrade se šalju centralno preko portala na www.falling-walls.com/lab do 27. maja 2018.DAAD Informativni centar Beograd učestvovao je Sajmu obrazovanja EDUfair, održanom 9. i 10. marta u Beogradu u hotelu Crowne Plaza.
Zahvaljujemo se svima koji su posetili naš štand, kao i organizatorima firmi Oivivio. Pozivamo vas da zakažete savetovanje i posetite nas i u našoj kancelariji u Cara Uroša 35 u Beogradu. Dobro došli!

Edufair18 2

Edufair18 3


Goethe Ausstellung

Nemačka je danas među prve tri zemlje u svetu po broju novih patenata, a ima i sve više stručnjaka koji se bave istraživanjem i naukom. To su odlični preduslovi za inovativnu budućnost u inovativnoj zemlji, pa nimalo ne čudi što su mnogi mladi ljudi iz čitavog sveta zainteresovani za studije, usavršavanje i istraživanje u Nemačkoj.

Imajući to u vidu, Goethe-Institut je u saradnji sa Društvom "Frauenhofer" i sa Društvom "Maks Plank" priredio zanimljivu izložbu o Nemačkoj kao zemlji pronalazača.

DAAD Informativni centar Beograd takođe učestvuje u ovoj izložbi i pripremio je mnoge lepe poklone.
Dodjite u Galeriju ULUS, Knez Mihailova 37, Beograd i posetite izložbu koja će trajati od subote, 17. marta do srede, 28. marta 2018. godine.

Vidimo se!
EDUFair 2014 Logo

Obaveštavamo vas da ćemo i ove godine učestvovati na Sajmu obrazovanja EDUfair i to 9. i 10. marta.
Bićemo na našem štandu od 10.00- 18.00 oba dana u hotelu Crowne Plaza i savetovati vas u vezi sa studiranjem i istraživanjem u Nemačkoj, kao i našim stipendijama.