Događaji

Home

2013

U periodu od 14.-24.10 DAAD IC Beograd je održao prezentacije na nekoliko Univerziteta u Srbiji i to u sklopu INFOTURE 2013. Ovako je to izgledalo:

It2

Ekonomski fakultet, Niš

It3

Elektronski fakultet, Niš

It1

Sajam stipendija, Kragujevac
DAAD jezički ispit (onDaF Test) se održavao u sledećim terminima:

Petak, 8.Novembar: 09-15h
Subota, 9.Novembar: 09-15h

Mesto održavanja ispita je Fakultet političkih nauka, Beograd (Jove Ilića 165)

 • INFOTURA 2013

DAAD i ove godine organizuje info turu na fakultetima u nekoliko gradova u Srbiji. Tim putem svi zainteresovani mogu da se informišu o mogućnostima studiranja i daljeg usavršavanja u Nemačkoj kao i o DAAD programima stipendiranja.

Rspored pojedinačnih prezentacija se nalazi u produžetku.

Dobrodošli!

14.10. 11:00h Univerzitet u Kragujevcu

15.10. 11:00h Univerzitet u Nišu, Ekonomski fakultet
15.10. 14:00h Univerzitet u Nišu, Elektronski fakultet

18.10. 13h Univerzitet Singidunum, Beograd

21.10. 13h Univerzitet u Beogradu, Fakultet politickih nauka
21.10. 14h Univerzitet u Beogradu, Gradjevinski fakultet (glavna sala)

24.10. 10:00h Univerzitet u Novom Sadu, Tehnološki fakultet
24.10. 12:30h Univerzitet u Novom Sadu, Ekonomski fakultetExpertenchat na temu: Stipendije za strane studente U cetvrtak 12. septembra sa pocetkom u 16h portal study-in.de organizuje live chat za strane studente zainteresovane za mogucnost stipendiranja studija u Nemackoj.


Seminar

Science Tour 2014: DAAD poziva naučnike iz oblasti IT-a da se prijave za ovaj projekat namenjen uspostavljanju naučne saradnje između naučnika iz Nemačke i inostranstva. Rok za prijavu je 29.septembar 2013

Research in Germany
Stipendije nemačkog udruženja visokoškolskih ustanova Bavarske, BAYHOST Stipendije su namenjene studentima iz sledećih zemalja:Bugarske, Hrvatske, Poljske, Rumunije, Rusije, Srbije, Slovačke, Češke, Ukraine i Mađarske, a odnose se na 2014/2015. godinu. Iz ovih sredstava finansiraju se master, doktorske i postdoktorske studije.
Rok za prijavu: 1.decembar 2013. godine
Bayhost-logo2


Poštovani,
u periodu od 13.07. do 09.08.2013 DAAD Informativni Centar Beograd biće zatvoren zbog letnje pauze. Na sve pristigle upite rado ćemo da odgovorimo sredinom avgusta.

Srdačan pozdrav
Vaš IC Beograd


 

Humboltov klub Srbije organizuje konferenciju pod nazivom „Resursi dunavskog regiona: mogućnosti korištenja i saradnje“, koja će se održati u Beogradu u periodu od 12.-15.juna 2013.
Konferencija HumboltHumboldt-logo


16. i 17. maja 2013 u sali Jugoslovenske kinoteke u Beogradu održan je prvo nemačko-srpski sajam karijera koji je organizovala Delegacija nemačke privrede u Srbiji zajedno sa nemačko-srpskim privrednim udruženjem. Prema podacima organizatora sajam je brojao 2500 posetilaca. Radionice na kojima je izmešu ostalog učestvovao i DAAD našle su na veliki odziv, naročito među mladima koji su želeli da saznaju više kako o mogućnostima za dalje usavršavanje u Nemačkoj tako i o jezičkim kriterijumima koji se od njih pri tom zahtevaju.
Ahk Messe Logo2013Ahk Sajam 2Ahk-2013-1
Ahk-2013-2


23.05.2013: Dodela Sertifikata ovogodišnjim DAAD stipendistima u rezidenciji nemačkog ambasadora u Beogradu. Mnogo sreće svima i sve najbolje tokom boravka u Nemačkoj!
Stip2013-kl


Take the chance to become one of the 25 GREEN TALENTS of 2013!

Green-tal

Are you working on innovative green solutions from an interdisciplinary point of view? The German Federal Ministry of Education and Research (BMBF) calls for exceeding young researchers to participate in the “Green Talents" competition 2013.

Apply now: www.greentalents.de


Nemačka država Bajern vrbuje studente iz celog sveta: www.study-in-bavaria.de

Study In Bavaria


 • Ambasadori SR Nemačke, NJ.E. gospodin Hajnc Georg Vilhelm  i Republike Francuske, NJ.E. gospodin Fransoa Gzavije Denio, održaće u aprilu zajednička predavanja na Univerzitetu u Novom Sadu i Beogradu povodom 50. godišnjice od potpisivanja Jelisejskog sporazuma.
  Elysee-logo Dff
  Logo-uns 16.04.2013.: Univerzitet Novi Sad, Filozofski Fakultet, 12h

  Botschafter-u-novisad2013

  s leva na desno: Prof. Dr. Miroslav Vesković, Rektor Univerziteta Novi Sad, Nj.E gdin. François-Xavier Deniau, ambasador Francuske u Srbiji, Nj.E. gdin. Heinz Wilhelm, nemački ambasador u Srbiji, Prof. Dr. Ivana Živančević Sekeruš, Dekan Filozofskog fakulteta u NS

  >>> Link za video sa predavanja


  Logo-ubg 18.04.2013.: Univerzitet u Beogradu, svečana sala Rektorata, 12h

  Elysee-1 Elysee-2 Elysee-3
  slika 2.: Nj.E. gdin. François-Xavier Deniau, ambasador Francuske u Srbiji; Nj.E. gdin. Heinz Wilhelm, nemački ambasador u Srbiji; Prof. Dr. Vladimir Bumbaširević, Rektor Univerziteta u Beogradu


  Komemoracija Zoranu Đinđiću

  U sredu je u Konstancu obeležena desetogodišnjica smrti Dr. Zorana Đinđića, prvog srpskog demokratski izabranog premijera. Tom prilikom gradonačelnik Bolt (Boldt) i Prof. Dr. Sibel (Siebel) otkrili su plaketu u njegovu čast. Svečano otvaranje programa i prijem održani su u gradskoj većnici, dok je domaćin akademskog dela bio Univerzitet Konstanc. Program je organizovan od strane alumnista Univerziteta Konstanc: Miloša Krstajića, Radmile Krstajić i Aleksandra Savanovića , a pod pokroviteljstvom i u saradnji sa Fondacijom Zoran Đinđić, Gradom i Univerzitetom Konstanc. Manifestaciji su prisustvale mnogobrojne ugledne ličnosti iz oblasti nauke, ekonomije i politike kao i zainteresovani građani i studenti koji su svojim prezentacijama i kratkim filmovima podsetili prisutne na život i delo Zorana Đinđića.  Konstanz-02 Konstanz-04
  slika 2, s leva na desno: Aleksandar Savanović, Milos Krstajić, Gradonačelnik Klaus Bolt i prof. dr. Siebel

  Konstanz-011 Konstanz-03-tafel


  Deo svetske porodice

  Bon, 14. Mart 2013. : Tehnički Univerzitet Kemnic biće domaćin ovogodišnjeg okupljanja DAAD Stipendista iz celog sveta koje će se održati u period od 22-24. Marta. Svoje prisustvo najavili su Prof. Dr. Joybrato Mukherjee, Potpredsednik DAAD-a, kao i rektor TU Kemnic, Prof. Dr. Arnold van Zyl, koji će pozdraviti 604 stipendista i njihove porodice. DAAD organizuje okupljanje stipendista pet puta godišnje sa ciljem upoznavanja i razmene iskustava, a sva okupljanja u ovoj godinu održavaju se pod motom „Uspostavljanje održivosti na međunarodnom nivou“. U sklopu ove manifestacije stipendisti će imati mogućnost da predstave svoje naučno-istraživačke projekte, a biće prikazani i pobednički radovi ovogodišnjeg foto konkursa. Sledeća okupljanja održaće se u Darmštatu, Augsburgu, Berlinu i Vupertalu.


Предавање немачког и француског амбасадора

Поводом педесетогодишњице Јелисејског споразума о немачко-француском пријатељству, Његова екселенција, господин Хајнц Вилхелм, амбасадор Немачке у Србији и Његова екселенција, господин Франсоа-Гзавије Денио, амбасадор Француске у Србији, одржаће заједничко предавање на тему Француска и Немачка у Европској Унији.

Предавање ће се одржати у великом амфитеатру бр. 21 Филозофског факултета у Нишу 14. марта 2013. године, са почетком у 13:00. Превод је обезбеђен.


Učešće na EDUfair-u 8. i 9. marta 2013. u hotelu Metropol (Bulevar Kralja Aleksandra 69, 10-18h).

Edufair-2013

Edufair-2013-1


Evropsko udruženje studenata prava i mladih pravnika – ELSA Beograd, organizuje konferenciju pod nazivom „Dani Nemačke“, koja će se održati na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 6. i 7. marta 2013. godine. sa početkom u 17h. Konferenciju će otvoriti ambasador Savezne Republike Nemačke, Nj.E. gospodin Heinz Georg Wilhelm, a narednog dana DAAD-IC Beograd će imati izlaganje o aktivnostima i programima koje sprovodi u Srbiji.
Elsa


Avh Logo

Sofja Kovalevskaja Award: Submit an application if you are a successful top-rank junior researcher from abroad, only completed your doctorate with distinction in the last six years, and have published work in prestigious international journals or publishing houses. The Sofja Kovalevskaja Award allows you to spend five years building up a working group and working on a high-profile, innovative research project of your own choice at a research institution of your own choice in Germany. Scientists and scholars from all disciplines may apply directly to the Alexander von Humboldt Foundation.

The Humboldt Foundation plans to grant up to eight Sofja Kovalevskaja Awards. The award is valued at up to 1.65 million EUR. The application submission deadline is July 31, 2013. The selection is scheduled for March 2014.


Leibniz-DAAD Research Fellowships 2013.

Leibniz-DAAD fellowships offer highly-qualified, international postdoctoral researchers, who have recently completed their doctoral studies, the opportunity to conduct research at the Leibniz Institute of their choice in Germany. The Leibniz – DAAD Research Fellowship programme is jointly carried out by the Leibniz Association (Wissenschaftsgemeinschaft Gottfried Wilhelm Leibniz e.V.) and the German Academic Exchange Service (DAAD). Leibniz-DAAD fellowships offer highly-qualified, international postdoctoral researchers, who have recently completed their doctoral studies, the opportunity to conduct research at the Leibniz Institute of their choice in Germany.
Application deadline: 7 March 2013 (Bonn, DAAD Germany!)
For more information, please visit: www.daad.de/leibniz • Copernicus-logo

  Call for Applications (CfA): COPERNICUS - Bewirb dich um ein Stipendium für ein Semester in Berlin oder Hamburg (FAQ)