Stipendije drugih organizacija

Home

Stipendije drugih organizacija

Dbu Bild
Program stipendija Nemačke fondacije za životnu sredinu (Deutsche Bundesstiftung Umwelt)
pruža podršku mladim istraživačima svih akademskih profila koji se bave ekologijom i zaštitom životne sredine.Mobion

Platforma MobiON Univerziteta u Beogradu
prikazuje ponude za mobilnošću u okviru osnovnih akademskih studija,ali i za profesore, vannastavno osoblje, kao i aktuelne otvorene pozive univerziteta u Evropi.


Avh Logo

Grantovi " Alexander von Humboldt" fondacije

namenjena je priznatim i potvrđenim istraživačima.Djindjic-prog


Program stipendija nemačke privrede
  Fondacije "Zoran Đinđić".
Konkurs se otvara u oktobru svake godine. Detaljnije o samo programu stipendija pogledajte na njihovoj prezentaciji (PDF, 1,07 MB)


Bundestag Logo

Internationales Parlaments-Stipendium (
IPS) - program prakse u nemačkom parlamentu. Rok za apliciranje je 30. juni 2018. godine.  


Copernicus
COPERNICUS: Copernicus je studentska organizacija koja svakog semestra dodeljuje 12 semestralnih stipendija studentima iz Istočne Evrope i Centralne Azije. Stipendija obuhvata boravak tokom jednog semestra na nekom univerzitetu u Hamburgu ili Berlinu uz dvomesečnu praksu u nekoj nemačkoj organizaciji. Stipendiraju se oblasti prava, ekonomije, sociologije i društvenih nauka. Stipendija obuhvata smeštaj, mesečne troškove života, zdravstveno osiguranje i troškove puta. Detalji raspisa >>> Rokovi za prijave su 01.03. i 01.09.svake godine.


Bayhost

Bavarski centar za Srednju, Istočnu i Jugoistočnu Evropu (BAYHOST) dodeljuje  stipendije za učešće na letnjim kursevima nemačkog jezika i godišnje stipendije za studije. Rok za apliciranje za stipendije za jezičke kurseve je 26. marta 2018. Za ovu stipendiju mogu konkurisati studenti i mladi istraživači iz Srbije. Detaljan spisak potrebne dokumentacije i relevantne informacije na  >>> .


Sog 250

 
Fritz i Helga Exner Stiftung: stipendije za postdiplomce i mlađe naučnike iz Nemačke i Jugoistočne Evrope koji istražuju istorijske teme iz Jugoistočne Evrope. Aplikacije treba da se pošalju krajem decembra, krajem aprila ili krajem avgusta svake godine.Logo Andrassy

Andrassy Univerzitet iz Budimpešte nudi stipendije za master i PhD programe na nemačkom jeziku iz oblasti istorije, kulture, politike, prava i ekonomije. Rok za apliciranje za master studije je maj 2018. godine. Takodje, nude se interdiscplinarni PhD programi iz oblasti istorije, politike, prava i ekonomije. Više o samom raspisu na zvaničnom sajtu Andrassy univerziteta.


Ponude političkih fondacija >>>


Sveobuhvatna baza podataka stipendija nemačkih organizacija za Srbiju >>>