Stipendije drugih organizacija

Home

Stipendije drugih organizacija

Dbu Bild


Mobion
 • Predstavljamo vam platformu MobiON Univerziteta u Beogradu gde možete da vidite ponude za mobilnošću u okviru osnovnih akademskih studija,ali i za profesore, vannastavno osoblje, kao i aktuelne otvorene pozive univerziteta u Evropi.

 • Internationales Parlaments-Stipendium (IPS) rok za 2017. je prošao. Novi rok za 2018. godinu ćemo objaviti na proleće 2017. 
  Ips-serbien
   
 • COPERNICUS: Copernicus je studentska organizacija koja svakog semestra dodeljuje 12 semestralnih stipendija studentima iz Istočne Evrope i Centralne Azije. Stipendija obuhvata boravak tokom jednog semestra na nekom univerzitetu u Hamburgu, Minhenu ili Berlinu sa zaključnom dvomesečnom praksom u nekom nemačkom preduzeću ili u nekoj nemačkoj organizaciji. Stipendiraju se oblasti prava, ekonomije, sociologije i društvenih nauka. Stipendija podrazumeva i smeštaj, mesečne troškove života, zdravstveno osiguranje i troškove puta. Najaktuelniju ponudu ćete pronaći ovde >>> Rokovi za prijave su 01.03. i 01.09.
  Copernicus

 • Bavarski centar za Srednju, Istočnu i Jugoistočnu Evropu (BAYHOST) daje stipendije za učešće na letnjim kursevima nemačkog jezika i godišnje stipendije za studije. Rok za apliciranje za stipendije za jezičke kurseve je nedavno prošao: 4. april 2016. Za ovu stipendiju mogu konkurisati studenti i mladi istraživači iz Srbije. Detaljan spisak potrebne dokumentacije i relevantne informacije na  >>> .
  Bayhost-logo2

 

 • Fritz i Helga Exner Stiftung: stipendije za postdiplomce i mlađe naučnike iz Nemačke i Jugoistočne Evrope koji istražuju istorijske teme iz Jugoistočne Evrope. Aplikacije treba da se pošalju krajem decembra, krajem aprila ili krajem avgusta svake godine.
  Sog 250 • Andrassy Univerzitet iz Budimpešte nudi stipendije za master i PhD programe na nemačkom jeziku iz oblasti istorije, kulture, politike, prava, ekonomije. Rok za apliciranje je 30. juni 2016. za master studije i 20. maj 2016. za PhD studije. Takodje, nude se interdiscplinarni PhD programi iz oblasti istorije, politike, prava i ekonomije. Više o samom raspisu na zvaničnom sajtu Andrassy univerziteta.

  Logo Andrassy


 • Dalja ponuda političkih i crkvenih institucija >>>

 • Sveobuhvatna baza podataka stipendija nemačkih organizacija za Srbiju >>>