Događaji

Home

2016

Radio Televizija Vojvodine je na Trećem programu radija uvela emisiju na nemačkom jeziku "Deutsche Minuten" koja se emituje svake nedelje u terminu od 14:15 do 14:45 na RNS3. Prošle nedelje je gospodja Vencel (Bettina Wenzel), direktorka DAAD-a u Srbiji, govorila o DAAD-u ,ali i o aktuelnim programima stipendija.
Emisiju možete poslušati na sledećem linku: "Deutsche Minuten"6. oktobra smo učestvovali na Sajmu stipendija u organizaciji Centra za razvoj karijere beogradskog univerziteta.


Prenosimo delić atmosfere:


Stipendienmesse 2016 1

Atmosfera u holu rektorata:

Stipendienmesse2016 0225. septembra smo održali prvi put u Srbiji Falling Walls Lab u KC Grad.
Pogledajte lepu atmosferu sa našeg "Wall-a":
Publika Bettina Ambasador Kas Fwl


Komisija Fwl Falling Walls Serbia Ziri


Žiri su činili ugledni profesori sa fakulteta iz Srbije: Prof. Katarina Popović, Prof. Miodrag Krkobabić, Prof. Dragana Filipović, Prof. Dejan Milenković, kao i Nils Lange, Konrad Adenauer Fondacija. Žirijem je predsedavao Alexander Jung, stalni zamenik ambasadora SR Nemačke.

Pobednik Fwl
Pobednik prvog Falling Walls Lab-a: Bojan Petrović
Svi Ucesnici Fwl
Učesnici i organizatori Falling Walls Lab-a.

Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli u organizaciji ovako velikog i lepog takmičenja.
DAAD je objavio novi raspis za finansiranje projekata u okviru projekta "Akademski dijalog u zemljama Zapadne Evrope".
Pravo za podnošenje zahteva za finansiranjem ima nemački partner u iznosu do 40.000 evra za jednu akademsku godinu. Finansiraju se seminari, radionice, konferencije i slično, kao i razmene studenata i istraživača izmedju nemačkih i srpskih viskoobrazovnih institucija.
Rok za podnošenje zahteva je 30.11.2016. a program treba da počne 01.03.2017. i traje do 28.02.2018.
Originalni raspis projekta ćete naći na sledećem linku >>>
Poštovani, DAAD i ove godine posećuje mnoge fakultete u Beogradu, ali i u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu i drži prezentacije o programima stipendiranja, ali i o opštim uslovima za studiranjem i istraživanjem u Nemačkoj. Za sada već imamo sledeće potvrdjene termine:

13.10.2016. (četvrtak): Fakultet političkih nauka: 14 h, Sala 5

14.10.2016. (petak): Univerzitet umetnosti Beograd: 14 h Svečana sala

17.10.2016. (ponedeljak): Poljoprivredni fakultet BU: 11h, sala 14, V sprat nove zgrade- prezentacija zajedno sa Fondacijom Dr Zoran Djindjić

18.10.2016. (utorak): 17 h, sala na drugom spratu: Rektorat Univerziteta u Novom Sadu: (zajedno sa Fondacijom Dr Zoran Djindjić)

18.10.2016. (utorak): 15 h Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu: (zajedno sa Fondacijom Dr Zoran Djundjić)

19.10.2016. (sreda): Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu, V sprat, učionica 513.(zajedno sa Fondacijom sa Fondacijom Djundjić)

20.10.2016. (četvrtak): Ekonomski fakultet BU: 12 h, sala 28 (zajedno sa Fondacijom Dr Zoran Djindjić)

24.10.2016. (ponedeljak): Pravni fakultet BU: 12 h, Sudnica, Amfiteatar VIII.

DAAD i Fondacija Konrad Adenauer organizuju prvi Falling Walls Lab Serbia 25. septembra u 18.30 h u KC Gradu!

Petnaest istraživača, preuzetnika i profesionalac izuzetog kvaliteta će predstaviti svoje inovativne ideje u tri minuta.

Takmičenje otvara nemački ambasador, Aksel Ditman, a žirijem predsedava stalni zamenik ambasadora, Aleksander Jung.

Pobednik srpskog Falling Walls Lab takmičenja će kao nagradu dobiti mesto u finalu Falling Walls Lab-a u Berlinu 8. novembra, kao i ušeće na Falling Walls Konferenciji koja se održava 9. novembra.

Cilj ove inovativne platforme je da saznamo šta se novo dešava na naučnoj i istraživačkoj sceni u Srbiji i da izaberemo ideju sa kojom možemo da istupimo na svetskoj sceni.

Srdačno Vas pozivamo da podržite nove inovativne ideje mladih ljudi iz Srbije!
Ulaz je besplatan.
Lab16 Serbia 1 Web Poster
Svečana dodela DAAD stipendija

25. maja je nemački ambasador, Aksela Ditmana, dodelio stipendije DAAD stipendistima, kao i stipendistima Fondacije Zoran Djindjić. U rezidenciji je upriličen svečani prijem i koktel. Na prijemu su bili prisutni zvaničnici Vlade, ali i mnogi gosti iz privrede, politike, diplomatskog kora i nauke. Pročitajte više o samoj svečanoj dodeli sa izvora RTV-a.
Još jednom čestitamo svima na stipendijama! Želimo Vam puno uspeha tokom studija i istraživanja u Nemačkoj!Stipendiaten 2016

Empfang2016

Prilikom dodele stipendija pričali smo sa Vanjom Pribić, novinarkom Radio 202, emisije "Index" o DAAD stipendiji, različitim pristupima studiranja u Srbiji i Nemačkoj, alumni aktivnostima. U prilogu su pričali: Valentina Momčilović, Ognjen Stanković, naši novi stipendisti, i Vukan Lavadinović, DAAD alumni.
Poslušajte prilog (od 05:41 i od 15:23)Za vreme izložbe u KC Gradu su pričali sa novinarkom WDR-a, Danjom Antonović, Miodrag Krkobabić, Vukan Lavadinović i Danijela Pavlica o DAAD-u, aktivnostima DAAD Informativnog centra Beograd, stipendijama, boravcima u Nemačkoj. Pogledajte petominutni prilog objavljen na stranici WDR-a.
DAAD Informativni centar Beograd će biti zatvoren od 29. 04. 2016. do 03.05.2016. zbog uskršnjih praznika. Prvo radni dan je 04. 05.2016.

Svim pravoslavnim hrišćanima želimo srećan Uskrs!

Vaš DAAD tim BeogradGreen Talents Logo

Prijavite se za takmičenje Green Talents do 24. maja i osvojite dvonedeljno putovanje u Nemačku i nagradu. Pobednika bira žiri uglednih eksperata iz Nemačke i garantuje jedinstven pristup istraživačkoj eliti.

Nagrada sadrži:

- posetu vodećim nemačkim istraživačkim centrima
- individualne posete nemačkim ekspertima ili nekadašnjim pobednicima sa razgovorima o saradnjii i mogućnostima daljeg istraživanja
- učestvovanje u najvećoj Green Talents Alumni konferenciji koja će se održati u Berlinu 27. i 28. oktobra 2016.
- potpuno finansiran istraživački boravak u trajanju do 3 meseca na nekoj instituciji po želji pobednika u 2017. godini
- ekskluzivan pristup mreži Green Talensts alumnija.
Promovišite Vaše istraživanje u Nemačkoj i iskoristite ekskluzivnu mrežu istraživača u oblasti ekologije, održivosti, klime...
Više detalja o prepozicijama učešća na PDF-u, kao i na sajtu: www.greentalents.de

DAAD Informativni centar Beograd će zbog Uskrsa biti zatvoren 25. i 28. marta.
Želimo Vam srećan Uskrs!
Od utorka, 29. marta, smo ponovo tu za Vas.

DAAD tim Beograd
VAŽNO OBAVEŠTENJE:

Pravno-konzularno odeljenje Ambasade Savezne Republike Nemačke se seli! Zbog selidbe neće raditi od 01.04. do 06.04.2016. godine.
Od 07. aprila 2016. radiće na novoj adresi:

u Kneza Miloša 75 (u zgradi Kanadske ambasade).

Odeljenje za vize: U gore navedenom periodu neće biti primljeni zahtevi za izdavanje vize niti će se izdavati vize niti će se davati informacije pisanim, telefonskim ili elektronskim putem. Molimo Vas da se najkasnije do 30.03.2016. lično javite u odeljenju za vize Ambaasde, sa pasošem, ukoliko ste telefonom obavešteni da je Vaš zahtev za vizu odobren.

Pravno-konzularno odeljenje: Nemački državljani mogu se u hitnim slučajevima obratiti dežurnoj službi Ambasade na broj telefona 00381 63 219 362.

Od četvrtka, 07. aprila 2016. godine, pravno-konzularno odeljenje će ponovo da radi u uobičajenom radnom vremenu.
Pogledajte fotografije sa otvaranja naše izložbe u KC Gradu:

Daad Exhibition 70 Copykl

Miodrag Krkobabić, Aleksandar Luci Stojanovic (KC Grad) i Fabian Bechtle ispred rada Miodraga Krkobabića.

Daad Exhibition 44 Copykl

Daad Exhibition 45 Copykl
Daad Exhibition 22 CopyklDaad Exhibition 5 Copy Kl


Rad Fabiana Bechtle-a.

Napomena: sve fotografije je napravila naša draga prijateljica Milica Mrkvić.

Zahvaljujemo se svima na dolasku i lepoj atmosferi u KC Gradu.
Vaš DAAD tim Beograd.Ovako smo najavili našu izložbu na Radio Indexu 202:

Index 202

sa leva na desno: Marina, Vanja, Miodrag Krkobabić i Fabian Bechtle.


Poštovani,

srdačno Vas pozivamo na prvu izložbu DAAD Informativnog centra Beograd, "DAAD Salon #16", 07. marta u 20 h u Velikoj galeriji KC Grad.

Svoje radove iz oblasti vizelne komunikacije će predstaviti Fabian Bechtle, Nemačka, i Miodrag Krkobabić, Srbija.

Oba umetnika su bili stipendisti DAAD-a, izlagali su u najrenomiranijim izlagačkim prostorima u svojim matičnim zemljama i u inostranstvu.

Umetnički rukopisi dva autora dosta se razlikuju u formi, ali im je zajedničko bavljenje prošlošću, memorijom.


Daadsalon16 Invitation Small Very Small

Poštovani,

Želimo da Vas upoznamo sa aktuelnom ponudom za posao u Nemačkoj ambasadi u Beogradu. Radi se o mestu referenta u Odeljku za privredu i razvojnu saradnju. Konkurs je važeći do 19. februara. Pročitajte detaljan raspis za radno mesto.Logo Dakub Kl

Novu godinu počinjemo sa objavljivanjem online kvartalnog magazina "DAAD Freundeskreis" u kome se nalazi članak o DAAD alumni klubu Univerziteta u Beogradu (DAKUB). Od aprila 2015. DAKUB je započeo veoma uspešnu seriju dešavanja "Alumni at Work" gde su članovi alumnija predstavljali svoje radno mesto, instituciju na kojoj rade. Putem ovoj projekta mnogi su upoznali Šumarski fakultet, Rektorat Univerziteta u Beogradu..

Za 2016. godinu planiramo otvaranje umetničke izložbe jednog člana alumnija iz Srbije i iz Nemačke u jednoj beogradskoj galeriji. Pročitajte ceo članak u magazinu >>