Inhalt

DAAD saopštenje

DAAD snažno podržava relevantnu izjavu Rektorske konferencije univerziteta (HRK) od 23. januara, u kojoj se naglašava fundamentalni značaj liberalne demokratije i vladavine prava za zajednicu u Nemačkoj, a posebno za akademske slobode.
„Trenutne desničarske ekstremističke aktivnosti narušavaju ono za šta se Savezna Republika Nemačka zalaže već 75 godina: poštovanje ljudskog dostojanstva, slobodno-demokratski osnovni poredak, pluralnost, raznolikost i različitost. Velike demonstracije proteklih dana širom zemlje pokazuju da građani naše zemlje nisu spremni da prihvate antidemokratske težnje ili rasističke planove za budućnost“, istakao je predsednik DAAD-a, Joybrato Mukherjee.
DAAD je najveća svetska organizacija koja finansira međunarodnu akademsku razmenu. „Uspeh našeg rada za nemačke univerzitete i nemačko društvo zasniva se na činjenici da predstavljamo raznoliku, kosmopolitsku, živopisnu Nemačku. Nacionalističkom razmišljanju ne sme biti mesta u Nemačkoj“, rekao je Mukherjee.
Pročitajte kompletno saopštenje na engleskom jeziku.

Oglasi nemačkih univerziteta

International and English-taught master programs at Germany’s most bea...

Launch your career with a state-of the-art master’s degree from one of the world’s best young universities. https://www.uni-passau.de/en/study/

Više
1/1

Kontakt

Snimak ekrana mape sa označenom lokacijom DAAD