Inhalt

Studiranje & istraživanje u Srbiji 

© DAAD/Heine

Da li želite da u Srbiji studirate, istražujete, predajete, obavite praksu ili naučite srpski? Na sledećim stranicama pogledajte informacije o tome.

Informacije o Srbiji

Ovde možete da nađete informacije o stipendijskim programima za studiranje, radnim ili istraživačkim boravcima, projektima visokih škola i naučnih kooperacija u Srbiji, kao i specifične informacije o Srbiji.

Više na daad.de (na nemačkom)
Eine Studierende geht lächelnd mit Einschreibungsunterlagen im Arm vor der Universität.

Informacije za Nemce

Od planiranja do finansiranja: ovde ćete naći sve neophodne infomacije o studijskim boravcima u Srbiji, kao i ponude stipendija za studente, diplomce i docente.

Više na daad.de (na nemačkom)
Logo der Webseite Studieren weltweit

Studiranje u celom svetu

Međunarodna iskustva su svuda tražena. Stvorena je inicijativa „studieren weltweit – ERLEBE ES!“ kako bi ubedila mlade ljude u prednosti boravka u inostrastvu.

Više na studieren-weltweit.de (na nemačkom)
Ausschnitt der Stele mit Beschriftung Ortsnetz.

Mesni program lektora DAAD-a

Na mnogim univerzitetima u zemljama van nemačkog govornog područja su zaposleni nemački predavači. Njih ne podržavaju uvek DAAD ili neke druge institucije. Oni podučavaju u oblastima nemačkog jezika, književnosti i studija o Nemačkoj. DAAD ovde nudi mogućnosti za finansiranjem stručnog usavršavanja.

Više na daad.de/ortslektoren (na nemačkom)
Icon eines weißen Datenblatts auf blauem Grund

Analiza visokoškolskog sistema Srbije i pregled DAAD aktivnosti

Dalje možete videti sveobuhvatne statistike, infomacije i analize o nauci i visokoškolskom sistemu, kao i pregled DAAD – aktivnosti u Srbiji.

Univerzitetski i istraživački pejzaž u Srbiji

U Srbiji se trenutno nalazi osam državnih i deset privatnih univerziteta. Pored njih postoj i 55 viših škole strukovnih studija, od kojih su 35 državne i 20 privatne.

Više

Oglasi nemačkih univerziteta

Engineer Your Future for Success!

Fully English-Taught B.Sc. in Mechanical Engineering (International) in Germany’s Engineering Hub Karlsruhe.

Više

Study in Berlin - MBA & International Master’s Programmes

Our internationally recognized MBA & Master’s programmes will provide you with the knowledge and tools to conduct business in the global market.

Više

Discover the top-ranked International Master & PhD Programs at RPTU Un...

21 International Master & PhD Programs at RPTU University of Kaiserslautern-Landau Application Deadline: Apr 30 & Oct 31 More information: https://rptu.de/international/home

Više

Truly international – Study at ESB Business School!

Do you want to study in the heart of Germany, Europe’s strongest and most dynamic economy? Come to ESB Business School at Reutlingen University!

Više
1/4

Kontakt

Snimak ekrana mape sa označenom lokacijom DAAD