Studiranje & istraživanje u Nemačkoj

Internationale Studierende sitzen lachend an einem Tisch in der Universität und lernen gemeinsam.
© iStockphoto

Da li želite da studirate u Nemačkoj? Odlično! To nas raduje! Još uvek ne znate na kojoj visokoj školi je najbolje za Vas da studirate? Ili možda želite da uradite doktorat i tražite odgovarajući program? Možda se pitate kako da finansirate Vaš boravak, kako žive strani studenti u Nemačkoj. Rado ćemo Vam pomoći!

Upoznajte Nemačku

Nemačka je idealna zemlja za studiranje! Visoko obrazovanje je na svetskom nivou; u njoj se nalaze zanimljivi gradovi, predivna priroda i puno ljudi iz celog sveta.

Više

Studiranje u Nemačkoj

Nemačka spada u najomiljenije destinacije za studiranje među stranim studentima. Veliki broj odličnih univerziteta, atraktivna ponuda studijskih programa i razne mogućnosti finansiranja čine boravak u njoj atraktivnim. Koje uslove morate da ispunite, gde da pronađete odgovarajući studijski program i kako da finansirate Vaše studije – ovde ćete pronaći sve potrebne informacije.

Više

Doktorat i istraživanje u Nemačkoj

Nemačka nudi stranim doktorandima i naučnicima izvrsne mogućnosti za istraživanje i dalje usavršavanje na univerzitetima, vanuniverzitetskim ustanovama i u industriji.

Više

Osam koraka ka Nemačkoj

Nemačka spada u najomiljenije destinacije za studiranje među stranim studentima. Onaj ko želi da studira ili istražuje na nekom nemačkom univerzitetu, sigurno ima puno pitanja. Ovde ćete saznati osam najvažnijih koraka koji vode ka uspešnom studijskom boravku u Nemačkoj.

Više

Poznavanje nemačkog jezika

Isplati se učiti nemački jezik. Ovde ćete saznati koliko je potrebno da znate nemački jezik da bi studirali i da bi se snašli u svakodnevnici u Nemačkoj; takođe i gde i kako možete da poboljšate Vaš nemački jezik.

Više

Oglasi nemačkih univerziteta

Zainteresovani ste za ponudu kurseva i studijskih programa na nemačkim univerzitetima? Pogledajte aktuelne oglase.

Više

Kompas visokih škola

U info portalu Konferencije rektora univerziteta u Nemačkoj (HRK) nemački univerziteti svakodnevno objavljuju informacije o mogućnostima studiranja i izrade doktorata, kao i o međunarodnim kooperacijama

Više na hochschulkompass.de (na engleskom)

Oglasi nemačkih univerziteta

International programmes at TH Rosenheim - study in English!

Do you want to study in one of Germany’s most attractive regions? Find out more about our English-taught study programmes.

Više
1/1

Kontakt

  • DAAD-Informativni centar Beograd

    Cara Uroša 36-38 11000 Beograd telefon: +381 (11) 2621-460
    email: info@daad.rs