Inhalt

Studiranje & istraživanje u Nemačkoj

Internationale Studierende sitzen lachend an einem Tisch in der Universität und lernen gemeinsam.
© iStockphoto

Da li želite da studirate u Nemačkoj? Odlično! To nas raduje! Još uvek ne znate na kojoj visokoj školi je najbolje za Vas da studirate? Ili možda želite da uradite doktorat i tražite odgovarajući program? Možda se pitate kako da finansirate Vaš boravak, kako žive strani studenti u Nemačkoj. Rado ćemo Vam pomoći!

Drei internationale Studierende sitzen mit Landkarte im Hof des Alten Museums vor dem Berliner Dom.

Upoznajte Nemačku

Nemačka je idealna zemlja za studiranje! Visoko obrazovanje je na svetskom nivou; u njoj se nalaze zanimljivi gradovi, predivna priroda i puno ljudi iz celog sveta.

Više
Internationale Studierende lernen gemeinsam in der Bibliothek.

Studiranje u Nemačkoj

Nemačka spada u najomiljenije destinacije za studiranje među stranim studentima. Veliki broj odličnih univerziteta, atraktivna ponuda studijskih programa i razne mogućnosti finansiranja čine boravak u njoj atraktivnim. Koje uslove morate da ispunite, gde da pronađete odgovarajući studijski program i kako da finansirate Vaše studije – ovde ćete pronaći sve potrebne informacije.

Više
Forscherin arbeitet mit Schutzbrille im Labor.

Doktorat i istraživanje u Nemačkoj

Nemačka nudi stranim doktorandima i naučnicima izvrsne mogućnosti za istraživanje i dalje usavršavanje na univerzitetima, vanuniverzitetskim ustanovama i u industriji.

Više
Studierende geht lächelnd durch die Stadt mit dem Berliner Dom im Hintergrund.

Osam koraka ka Nemačkoj

Nemačka spada u najomiljenije destinacije za studiranje među stranim studentima. Onaj ko želi da studira ili istražuje na nekom nemačkom univerzitetu, sigurno ima puno pitanja. Ovde ćete saznati osam najvažnijih koraka koji vode ka uspešnom studijskom boravku u Nemačkoj.

Više
Internationale Studierende sitzen über Studienmaterialien im Hörsaal.

Poznavanje nemačkog jezika

Isplati se učiti nemački jezik. Ovde ćete saznati koliko je potrebno da znate nemački jezik da bi studirali i da bi se snašli u svakodnevnici u Nemačkoj; takođe i gde i kako možete da poboljšate Vaš nemački jezik.

Više
Studierende gehen im Flur einer Universität vor dem Schwarzen Brett entlang.

Oglasi nemačkih univerziteta

Zainteresovani ste za ponudu kurseva i studijskih programa na nemačkim univerzitetima? Pogledajte aktuelne oglase.

Više
Logo des Hochschulkompass

Kompas visokih škola

U info portalu Konferencije rektora univerziteta u Nemačkoj (HRK) nemački univerziteti svakodnevno objavljuju informacije o mogućnostima studiranja i izrade doktorata, kao i o međunarodnim kooperacijama

Više na hochschulkompass.de (na engleskom)

Oglasi nemačkih univerziteta

International and English-taught master programs at Germany’s most bea...

Launch your career with a state-of the-art master’s degree from one of the world’s best young universities. https://www.uni-passau.de/en/study/

Više
1/1

Kontakt

Snimak ekrana mape sa označenom lokacijom DAAD