Osam koraka ka Nemačkoj

Studierende geht lächelnd durch die Stadt mit dem Berliner Dom im Hintergrund.
© GettyImages/Westend61

Nemačka spada u najomiljenije destinacije za studiranje među stranim studentima. Onaj ko želi da studira ili istražuje na nekom nemačkom univerzitetu, sigurno ima puno pitanja. Ovde ćete saznati osam najvažnijih koraka koji vode ka uspešnom studijskom boravku u Nemačkoj.

Pronalazak odgovarajućeg univerziteta

Onaj ko želi da studira u Nemačkoj, biće na velikim mukama. Postoje različiti tipovi visokih škola, većina njih nudi izvrstan kvalitet.

Više na daad.de (na engleskom)

Pronalazak odgovarajućeg studijskog programa

Da li se radi o osnovnim akademskim studijama, masteru, državnom ispitu ili doktoratu – u Nemačkoj se nalazi široki spektar ponuda studijskih programa i diploma. Pogledajte sve mogućnosti.

Više na daad.de (na engleskom)

Uslovi za upis na studije

Onaj ko ima ima inostranu diplomu visoke škole (ili završene srednje škole) može po pravilu da studira u Nemačkoj. Priznanje diploma povezano je sa određenim preduslovima.

Više na daad.de (na engleskom)
Internationale Studierende sitzen über Studienmaterialien im Hörsaal.

Učenje nemačkog jezika

Isplati se učiti nemački jezik! Ovde ćete saznati koliko je potrebno da znate nemački jezik da bi mogli da studirate i da se snađete u svakodnevnici u Nemačkoj; takođe i gde i kako možete da poboljšate Vaš nemački jezik

Finansiranje studija

Nemačka nije skupa u poređenju sa drugim evropskim zemljama. Za uspešne studije veoma je važno sigurno finansiranje studija. Pogledajte pregled najčešćih troškova.

Više na daad.de (na engleskom)

Prijava za mesto na studijskom programu

Ukoliko želite da se prijavite na neki studijski program, moraće da obratite pažnju na neka pravila.

Više na daad.de (na engleskom)

Podnošenje zahteva za vizu

Stranim studentima je često potrebna viza da bi mogli da uđu u Nemačku. Za koju vizu aplicirati zavisi od toga iz koje zemlje dolazite i koliko dugo želite da ostanete.

Više na daad.de (na engleskom)

Pronalazak smeštaja

Za razliku od drugih zemalja, studenti ne dobijaju smeštaj kada se upišu na nemački univerzitet. Zbog toga je važno da na vreme počnete da ga tražite smeštaj.

Više na daad.de (na engleskom)

Pomoć i savetovanje

Da li se radi o pravom univerzitetu, ponudi studijskih programa ili stipendiji: naši saradnici se raduju da mogu da Vam pomognu u vezi sa svim pitanjima.

Više na daad.de (na engleskom)

Oglasi nemačkih univerziteta

International programmes at TH Rosenheim - study in English!

Do you want to study in one of Germany’s most attractive regions? Find out more about our English-taught study programmes.

Više
1/1

Kontakt

  • DAAD-Informativni centar Beograd

    Cara Uroša 36-38 11000 Beograd telefon: +381 (11) 2621-460
    email: info@daad.rs