Učenje nemačkog jezika Srbiji

Internationale Studierende sitzen mit Laptops am Tische bei einem Seminar an der Universität.
© GettyImages/Tom Werner

U Srbiji postoje mnoge mogućnosti za učenje nemačkog jezika: pored Goethe-Instituta, postoji i nekoliko centara za učenje jezika (autonomni partneri Goethe-Instituta) u različitim gradovima u Srbiji, kao i privatne jezičke škole i druge institucije.

Goethe-Institut Srbija

Goethe-Institut je svetski kulturni institut Savezne Republike Nemačke. On promoviše znanje nemačkog jezika u inostranstvu i nudi kurseve jezika za odrasle, adolescente i decu na svim nivoima.

Ispitni centar TestDaF, Beograd

Ispitni centar TestDaF je jedini ispitni centar u Srbiji koji u ime TestDaF Instituta u Bochumu (Nemačka) nekoliko puta godišnje sprovodi TestDaF ispite i sprovodi pripremne kurseve.

Dobro poznavanje jezika je važan preduslov za uspešno učenje. Na ovoj stranici ćete saznati koje jezičke sertifikate treba da pošaljete prilikom prijavljivanja na studijski program.

Nemački univerziteti prihvataju sledeće jezičke sertifikate koje možete položiti u Srbiji. Koji nivo jezika morate dokazati zavisi od željenog studijskog programa, u oblasti STEM nauka ponekad je dovoljan nivo B2, ako želite da studirate nauke o jeziku ili kulture ili pravo, često je potreban C1 ili C2 nivo nemačkog jezika.

TestDaF (na nemačkom)

Test nemačkog kao stranog jezika za strane kandidate (TestDaF) sa rezultatom koji pokazuje nivo testa 4 ili 5 u sva četiri parcijalna ispita.

telc Deutsch C1 Hochschule (na nemačkom)

Telc Deutsch C1 Hochschule proverava poznavanje nemačkog jezika na visokom nivou. Telc ispit se može polagati u svim telc ispitnim centrima (npr. narodnim univerzitetima). Ovde možete videti ispitne centre u Srbiji koji izdaju sertifikate telc Deutsch C1 Hochschule.

GOETHE-ZERTIFIKAT (na nemačkom)

Goethe-Zertifikat B2, Goethe-Zertifikat C1 i Goethe-Zertifikat C2

Studije nemačkog jezika se mogu studirati u Srbiji na sledećim univerzitetima:

Kandidatima za stipendije koji su uspešno položili jedan od gore navedenih ispita nije potreban DAAD jezički sertifikat za prijavu za DAAD stipendiju.

Ukoliko nemate nijedan od gore navedenih sertifikata, moraćete da položite onlajn test onSET nemački u Beogradu ili u Novom Sadu.

Za ovaj test potrebno je da se registrujete na www.onset.de (na nemačkom) i odaberete odgovarajući termin u Beogradu ili u Novom Sadu.

U Beogradu testovi će se održati  04.11.2021., 05.11.2021. od 10 do 15 h i 09.11.2021. od  15 do 18 h na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu (u Računarskom centru na međuspratu). TAN brojeve kojima potvrdjujete svoj termin dobijate od našeg centra preko mejla ili telefona.

U Novom Sadu testiranje se obavlja na Filozofskom fakultetu, na Odseku za germanistiku, u prostoriji 123. i to 17.11.2021. od 15:00 do 15:50 i od 15:50 do 16:40. Za TAN-ove u Novom Sadu pišite lektorki Tanneberg Turković na wenke.tannenberg@gmx.de

Oglasi nemačkih univerziteta

21 International Master & PhD Programs

21 International Master & PhD Programs at RPTU University of Kaiserslautern-Landau Application Deadline: Apr 30 & Oct 31

Više

Study in Berlin - MBA & International Master’s Programmes

Our internationally recognized MBA & Master’s programmes will provide you with the knowledge and tools to conduct business in the global market.

Više

The Esslingen MBA: Your Key to Success

Join our international master’s programmes for STEM graduates. Hands-on learning, innovative case studies and company visits make our programmes competitive and career-building.

Više

Technology Management - our English-language university MBA program

NIT Northern Institute of Technology Management, the Business School at the TUHH Hamburg University of Technology. Your chance to make two masters in one year.

Više

Truly international – Study at ESB Business School!

Do you want to study in the heart of Germany, Europe’s strongest and most dynamic economy? Come to ESB Business School at Reutlingen University!

Više
1/5

Kontakt

  • DAAD-Informativni centar Beograd

    Cara Uroša 36-38 11000 Beograd telefon: +381 (11) 2621-460
    email: info@daad.rs