Inhalt

Učenje nemačkog jezika Srbiji

Internationale Studierende sitzen mit Laptops am Tische bei einem Seminar an der Universität.
© GettyImages/Tom Werner

U Srbiji postoje mnoge mogućnosti za učenje nemačkog jezika: pored Goethe-Instituta, postoji i nekoliko centara za učenje jezika (autonomni partneri Goethe-Instituta) u različitim gradovima u Srbiji, kao i privatne jezičke škole i druge institucije.

Goethe-Institut Srbija

Goethe-Institut je svetski kulturni institut Savezne Republike Nemačke. On promoviše znanje nemačkog jezika u inostranstvu i nudi kurseve jezika za odrasle, adolescente i decu na svim nivoima.

Ispitni centar TestDaF, Beograd

Ispitni centar TestDaF je jedini ispitni centar u Srbiji koji u ime TestDaF Instituta u Bochumu (Nemačka) nekoliko puta godišnje sprovodi TestDaF ispite i sprovodi pripremne kurseve.

Dobro poznavanje jezika je važan preduslov za uspešno učenje. Na ovoj stranici ćete saznati koje jezičke sertifikate treba da pošaljete prilikom prijavljivanja na studijski program.

Nemački univerziteti prihvataju sledeće jezičke sertifikate koje možete položiti u Srbiji. Koji nivo jezika morate dokazati zavisi od željenog studijskog programa, u oblasti STEM nauka ponekad je dovoljan nivo B2, ako želite da studirate nauke o jeziku ili kulture ili pravo, često je potreban C1 ili C2 nivo nemačkog jezika.

TestDaF (na nemačkom)

Test nemačkog kao stranog jezika za strane kandidate (TestDaF) sa rezultatom koji pokazuje nivo testa 4 ili 5 u sva četiri parcijalna ispita.

telc Deutsch C1 Hochschule (na nemačkom)

Telc Deutsch C1 Hochschule proverava poznavanje nemačkog jezika na visokom nivou. Telc ispit se može polagati u svim telc ispitnim centrima (npr. narodnim univerzitetima). Ovde možete videti ispitne centre u Srbiji koji izdaju sertifikate telc Deutsch C1 Hochschule.

GOETHE-ZERTIFIKAT (na nemačkom)

Goethe-Zertifikat B2, Goethe-Zertifikat C1 i Goethe-Zertifikat C2

Studije nemačkog jezika se mogu studirati u Srbiji na sledećim univerzitetima:

Kandidatima za stipendije koji su uspešno položili jedan od gore navedenih ispita nije potreban DAAD jezički sertifikat za prijavu za DAAD stipendiju.

Ukoliko nemate nijedan od gore navedenih sertifikata, moraćete da položite onlajn test onSET nemački u Beogradu ili u Novom Sadu.

Za ovaj test potrebno je da se registrujete na www.onset.de (na nemačkom) i odaberete odgovarajući termin u Beogradu ili u Novom Sadu.

U Beogradu testovi će se održati  04.11.2021., 05.11.2021. od 10 do 15 h i 09.11.2021. od  15 do 18 h na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu (u Računarskom centru na međuspratu). TAN brojeve kojima potvrdjujete svoj termin dobijate od našeg centra preko mejla ili telefona.

U Novom Sadu testiranje se obavlja na Filozofskom fakultetu, na Odseku za germanistiku, u prostoriji 123. i to 17.11.2021. od 15:00 do 15:50 i od 15:50 do 16:40. Za TAN-ove u Novom Sadu pišite lektorki Tanneberg Turković na wenke.tannenberggmx.de

Oglasi nemačkih univerziteta

International and English-taught master programs at Germany’s most bea...

Launch your career with a state-of the-art master’s degree from one of the world’s best young universities. https://www.uni-passau.de/en/study/

Više
1/1

Kontakt

Snimak ekrana mape sa označenom lokacijom DAAD