Inhalt

Učenje nemačkog jezika

Internationale Studierende sitzen über Studienmaterialien im Hörsaal.
© GettyImages/MIXA

Nemački jezik spada u najrasprostranjenije jezike sveta. Oko 185 milina ljudi širom sveta govori nemački jezik. Naravno, u Nemačkoj možete da studirate iako ne znate nemački jezik. No, poznavanje nemačkog jezika će Vam u velikoj meri olakšati život i uz pomoć njega brže ćete stupati u kontakt sa drugim ljudima. Takođe, poznavanje nemačkog jezika je veliki plus u Vašoj biografiji. Niko ne može reći da je nemački lak jezik – ali postoje mnoge mogućnosti da naučite nemački, bilo da je reć o kursu, o tandemu sa partnerom ili sa Nemcima.

Eine Studierende steht vor einem Kurs am Whiteboard und erklärt etwas.

Poznavanje jezika za studiranje i istraživanje u Nemačkoj

Dobro poznavanje jezika pomaže da se dobro osećate u Nemačkoj. Nivo jezika mora da bude dovoljan da možete da pratite predavanja i da učestvujete u diskusiji.

Više na study-in-germany.de (na engleskom)
Internationale Studierende sitzen mit Laptops am Tische bei einem Seminar an der Universität.

Učenje nemačkog jezika Srbiji

U Srbiji postoje mnoge mogu& nosti za u& enje nema& kog jezika: pored Goethe-Instituta, postoji i nekoliko centara za u& enje jezika (autonomni partneri Goethe-Instituta) u razli& itim gradovima u Srbiji, kao i privatne jezi& ke & kole i druge institucije.

Više
Studierende mit Tablet PC auf den Stufen des Berliner Reichstags.

Učenje nemačkog jezika u Nemačkoj

Ukoliko boravite u Nemačkoj, naučićete nemački vrlo lako. Ovde se nalaze informacije o mogućnostima kako da poboljšate nemački.

Više

Oglasi nemačkih univerziteta

Truly international – Study at ESB Business School!

Do you want to study in the heart of Germany, Europe’s strongest and most dynamic economy? Come to ESB Business School at Reutlingen University!

Više
1/1

Kontakt

Snimak ekrana mape sa označenom lokacijom DAAD